Spaghetti van courgette met verse zalm in roomsaus

Spaghetti van courgette met verse zalm in roomsaus

Spaghetti is natuurlijk super populair en niet alleen bij de Italianen onder ons. Meestal eten we het met tomatensaus en gehakt of doe eens gek met tonijn of zo… Als je je pasta zo met verse producten maakt is er heus niet zoveel mis mee alleen het kan veel gezonder natuurlijk!!!

Ik maak de spaghetti vaak van courgette, hoe leuk is dat! Zo haal je je koolhydraten uit groente en niet uit tarwe en dat is veel gezonder. Nu kun je denken, waarom zou ik er heel ingewikkeld spaghettislierten van draaien maar dan komt het smaakgevoel in je mond om de hoek kijken. Als je dit gerecht, waarvan ik zometeen het recept geef, gewoon met plakjes courgette zou maken dan smaakt het toch minder lekker…gek genoeg.

Onderstaande Spirali Spiraalsnijder, exact deze heb ik in mijn keuken staan! Het is zo’n leuk ding en al gebruik ik hem niet wekelijks, ik zou hem niet willen missen. Hier maak je dus de courgettespaghetti mee. Er zitten 3 verschillende messen in waar je dus Spiralen, Spaghetti en schijfjes kunt maken van allerlei soorten groente en fruit. Hij kost € 33,90 en als je hem ook wilt hebben dan kun je op de foto’s klikken om hem te bestellen.

9200000015483851_1 9200000015483851_2

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan nu het recept! Wat zijn de ingrediënten voor dit gerecht:

  1. 2 courgettes, geel of groen
  2. 1 bakje kastanjechampignons
  3. flesje kookroom
  4. verse zalm voor 4 personen
  5. bouillonblokje
  6. tijm, peterselie, peper en zout
  7. appelazijn

Snij de courgette met de spirelli tot spaghettislierten en doe deze in een grote schaal en sprenkel er een beetje appelazijn overheen. Gril vervolgens de zalm in een grilpan. Heb je geen grilpan, gebruik dan gewoon een koekenpan. Bak in een andere koekenpan de in stukjes gesneden champignons.

Giet er de kookroom overheen en doe het bouillonblokjes erbij. Verder de saus lekker kruiden met gedroogde tijm, peterselie, peper en zout en even aan de kook brengen. Zet het vuur lager en doe de zalm er in grote stukken bij. Verdeel de courgetteslierten over de borden en schep er vervolgens het zalm/champignongsmengsel overheen. Smaakt echt heerlijk en zo eet je toch op een originele manier je groente!

Als je besluit om de spiraalsnijder aan te schaffen, dan is het leuk om ook dit boek erbij te nemen want dan zie je meteen wat je er allemaal mee kunt doen.

9200000045960971

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *