Taart met kwark en roggebrood als ontbijt

Taart met kwark en roggebrood als ontbijt.

Taart met kwark en roggebrood als ontbijt. Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Juist, dit recept heb ik niet zelf bedacht maar gejat van Jelmer de Boer maar dat vindt hij vast niet erg, niet dat ik het heb gevraagd en daarbij heb ik het recept een ietsiepietsie aangepast.

Deze taart, officiële benaming “vezelrijke kwarktaart” is wel een succesnummer want all over het internet dus vandaar dat ik hem ook heb gemaakt en er nu dit Blog over schrijf zodat Nog meer mensen hem kunnen maken. Deze kwarktaart is vooral zeer populair onder sporters en dat klopt wel want hij is rijk aan eiwitten, dus ideaal voor na het sporten! Ik wordt altijd blij van taart helemaal als deze lekker en toch gezond is. Je kunt natuurlijk gewoon je bakje kwark nemen maar dit is toch veel fijner om de dag mee te starten. In het originele recept wordt Optimel en roomkaas light gebruikt, maar ik gebruik liever geen 0% vet of light producten.

Het recept en wat heb je nodig:

 • 900 gram magere kwark
 • 200 gram verse roomkaas
 • 200 gram roggebrood
 • 1 eetlepel hennepzaad
 • 1 dessertlepel kaneel
 • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
 • 100 gram verse kleffe dadels
 • 60 gram Whey proteine poeder
 • 1 mango
 • sap van 1 (bloed)sinaasappel
 • 30 gram roomboter
 • 12 velletjes gelatine
 • wat schijfjes sinaasappel als garnering.

Week alvast de blaadjes gelatine in koud water. Wil je geen gelatine gebruiken dan kun je ook Agar Agar gebruiken als bindmiddel. Je kunt dat hier bestellen.

Verkruimel het roggebrood en snij de dadels heel fijn. Meng dit in een keukenmachine door elkaar en doe er de hennepzaadjes, kaneel en de kokosbloesemsuiker doorheen. Smelt de roomboter in een pannetje en meng dit vervolgens door het roggebrood mengsel waarna je het in een met bakpapier beklede taartvorm doet. Laat dit een half uurtje afkoelen in de koelkast.

Vervolgens doe je de roomkaas, kwark en wheypoeder in een schaal en vermeng je dit met de staafmixer. In de blender maal je de geschilde mango met het sinaasappelsap fijn en doe het in een steelpannetje. Breng het even aan de kook en haal het daarna van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng het door de mango totdat het goed is opgelost. Vervolgens voeg je het kwarkmengsel en het mangomengsel door elkaar en giet dit op de taartbodem. Nu moet je nog 3 uur zien te wachten totdat de taart goed stijf is. In plaats van de mango wordt in het originele recept 250 gram bosbessen gebruikt, dat ga ik de volgende keer uitproberen!

Voedingswaarde van de taart per punt ca.: 235 kcal, 6 gram vet, 22 gram koolhydraten, 5 gram vezels, 20 gram eiwitten.

Wist je dat ik nog een taartrecept heb als ontbijt?! Klik op de foto!

IMG_9901

Een leuk boek vol met recepten van gezonde taarten en koekje is dit, geschreven door Asja! 9200000021800356

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *